Sajtó-est Debrecenben – Sajtószabadságról és sajtóperekről – szeptember 13. 17:00, Malter

A Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee Debrecenbe megy. A Debrecinerrel és a Nyomtassteissel közös sajtó-estünkre szeretettel várunk minden érdeklődőt Debrecen Szabad Terébe, a Malterbe.

A szokásos debreceni Közéleti origami időpontjához igazodva szeptember 13-án, 17 órakor találkozunk. A panelbeszélgetés központi témái a sajtószabadság és a sajtóperek lesznek.

A beszélgetés résztvevői:
Dombi János, a Nyomtassteis Debreceni alakulatától,
Porcsin Zsolt, a Debreciner főszerkesztője,
Zádori Zsolt, a Magyar Helsinki Bizottság sajtósa,
dr. Tóth Balázs, a Magyar Helsinki Bizottság állandó megbízott ügyvédje – sok nyertes sajtóperrel a háta mögött.

A beszélgetésnek otthont adó Malter a Szabad Terek egyik fizikai tere, valamint a Debreciner és a Helsinki Bizottság is a Szabad Terek tagja.

Csekkolj be a facebook eseményre itt!

Mit érdemes tudni a tagokról?

A Magyar Helsinki Bizottság figyelemmel kíséri a nemzetközi emberi jogi dokumentumokban biztosított emberi jogok magyarországi érvényesülését, és a közvélemény tájékoztatása mellett jogi segítséget nyújt mindazoknak, akik a Bizottság tevékenységi körébe tartozó jogsérelemmel fordulnak hozzá.

A Debreciner olyan újság, ami azokat az információkat kínálja az olvasóinak, amelyek segítik az eligazodását a hétköznapokban, büszke a városra, az országra, a kontinensre, hogy nem tagadja el a hibákat, a hiányosságokat, az emberekről szól, róluk mond vidámat vagy szomorút, tanulságosat vagy feledendőt. Teret ad minden véleménynek, ami tisztesen szól a köz ügyeiről, s ahol azok is megszólalhatnak, akiket máshol elhallgatnak. Megmutatja a létező értékek sokszínűségét, s maga is igyekszik értékeket teremteni a saját területén, kiáll a társadalom perifériájára szorultak, a saját érdekeik képviseletére gyengeségük okán képtelenek mellett is, hirdeti és képviseli a jelzők nélküli demokráciának és a sajtó szabadságának megkérdőjelezhetetlen fontosságát.

Mi a Nyomtassteis?

Egy egyszerű eszközt ajánlanak, amellyel megtörhetjük a kormányzati médiafölényt. Egyfajta XXI. századi szamizdatot, amely a mindenütt jelen lévő technológiákra alapozva olcsón, könnyen és gyorsan juthat el akár milliókhoz is. A kezdeményezés segítségével sokakhoz eljuttathat az általuk előállított értékes tartalmak. A legfontosabb írásokat rövidítve, közérthetővé téve egy A/4-es lap két oldalára helyezik el.
Az aktuális lapszámuk internetes oldalukról tölthetők le. Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja, lefénymásolja, és tovább terjeszti.

Hozzászólások