A Nagy Keresés geocaching játékban elrejtett geoládák A Végtelen történet című mese egy-egy kultikus helyszínét zárják magukba, és mintha csak gyerekkönyvek lennének, arra várnak, hogy felnyissák őket. Ahogyan a játékosok – e mese hősei – fokozatosan haladnak előre a ládák felfedezésében és az azokhoz tartozó talányok megoldásában, úgy elevenednek meg számukra Fantázia birodalmának olyan tüneményes, máskor hátborzongató díszletei, mint a Mély szakadék, a Déli Jósda vagy a Betemetett Képek Bányája.

A Nagy Keresésnek 29 (2-4 fős) csapat vágott neki a fesztivál ideje alatt, napsütésben és esőben egyaránt. 21 csapat talált rá az összes geoládára és oldotta meg az azokhoz tartozó feladatot. A játék sikerességét mutatja, hogy a csapatok nem tántorodtak meg sem a kreatív, sem a szociális érzékenységet megkívánó feladatoktól: verset írtak az oktatásról, plakátot montázsoltak a szabad gondolkodás nevében, rajzoltak krétával és énekeltek, hogy tudassák, a művészet szabad, és még videót is készítettek arról, hogy számukra milyenek a Szabad Terek. Kortól függetlenül minden játékos nagyfokú közéleti tájékozottságról tett tanúbizonyságot, aminek nagyon örültünk.

A játék teljes leírását itt találjátok online, de készült hozzá egy kis zseb-zine is László Liza jóvoltából. Liza Szegeden él, az SZTE BTK magyar szakán végezett, öt éve fogalakozik rajzolással, festéssel, mellette verseket is publikál. Nézzétek meg:

A geoládák mindegyikét a Szabad Terek tagjai dolgozták ki és alkották meg. Közreműködésükért köszönettel tartozunk a következő szervezeteknek: Alternatív Közösségek EgyesületeÁtlátszóDebrecen Bike MaffiaEmberség Erejével AlapítványJazz KocsmaLáthatatlan Tanoda, MASZK Egyesület, Motiváció MűhelyMűvésztérTASZ és Utcajogász.

Hozzászólások