2019. 11. 04
#Programajánló

Tiltott, Tűrt, Támogatott.

Aligha mondhatjuk, hogy a független médiumoknak és az oknyomozó újságírásnak szabad tere lenne ma Magyarországon. De mégis hogyan lopakodhatott vissza a “Három T” a közéletbe és a kultúrába az internet korában?

Miképpen működik a mai médiában a cenzúra és az öncenzúra? Milyen mértékben szűkíti a jelenlegi politikai klíma a művészeti- és médiaszférát?

Hol és hova tartanak ezek a folyamatok? Tehetünk ellenük valamit? Az állami cenzúra jelenlegi és jövőbeli következményeiről fogunk beszélgetni november 11-én az Aurórában.

A beszélgetés résztvevői:
■ Gulyás Márton – Partizán
■ Hermann Veronika – irodalomkutató
■ Oltai Kata – művészettörténész, kurátor
■ Uj Péter – 444

Moderátor:
■ Diószegi Nóra – Mérce

A Szabad Terek 🚩 olyan szabad és független közösségi terek együttműködése, melyek támogató környezetet és védelmet nyújtanak az oda betérőknek. Terek, ahol találkozhatunk, szabadidőt szabadon tölthetünk másokkal. Terek, ahol szakmai programokon, képzéseken, kulturális eseményeken vehetünk részt. Ezen terek bázist nyújtanak civil szervezeteknek, művészeknek, alkotócsoportoknak és informális csoportoknak. Ezen terek fontos gyűjtőhelyei és forrásai a közös tudásnak és információnak.

Hozzászólások